Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?

5 oktober 2020

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?

Als ik vertel dat ik orthomoleculair therapeut ben, kijken de meeste mensen mij met een rare blik aan. “Ortho, wat?”, is wat ik standaard hoor.
Ik begrijp dat wel, want heel eerlijk, struikel ikzelf ook net niet over het woord.

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst door professor Linus Pauling gebruikt in 1968.
‘Orthos’ komt uit het Grieks en betekent: juist of gezond. ‘Moleculair’ betekent: met betrekking tot de moleculen in het lichaam.

Bij de orthomoleculaire geneeskunde is het uitgangspunt, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.

De orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van tal van klachten en ziekten waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht.
In de loop der jaren heeft de orthomoleculaire geneeskunde zich ontwikkeld tot een vorm die met een brede blik kijkt naar de mens. Hierbij worden ook steeds meer verbanden tussen immuunsysteem, zenuwstelsel en psyche in kaart gebracht.

Als orthomoleculair therapeut kijk ik samen met jou wat je klachten zijn, hierbij kijken we o.a. naar je voeding, je bewegingsmomenten, wat is je slaappatroon, heb je wel voldoende ontspanning? Door een uitgebreide anamnese krijg je een passend advies op maat. Want ieder mens is Uniek! Maar jij zeker!

Heb je klachten als o.a.: darmklachten, vermoeidheid, huidproblemen, overgewicht, allergieën, hoofdpijn, hormoon gerelateerde klachten of wil je je weerstand verhogen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Wist je trouwens dat je een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten kan boeken?
Voor meer informatie stuur een mail naar info@studiogezond.nl

Liefs Claudia

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl