wat is een DNA CYP-enzym paspoort?

Iedereen reageert verschillend op het verwerken van geneesmiddelen en voedings-supplementen. Voordat een geneesmiddel uit het lichaam uitgescheiden kan worden, moet het eerst omgezet worden en aan water worden gebonden in o.a. de lever.

Het cytochroom-P450 (CYP) enzymsysteem van de lever is betrokken bij het metabolisme en de eliminatie van bijna alle reguliere geneesmiddelen, maar ook van alternatieve geneesmiddelen (zoals vitaminesupplementen, kruiden, etc.). De capaciteit van het systeem verschilt van persoon tot persoon. Dit leidt ertoe, dat niet iedereen op een bepaalde dosis van een (genees)middel hetzelfde reageert.

Bron: natuurdietisten

Meer lezen over de CYP-enzymen?

NIFGO

Het NIFGO geeft DNA-paspoorten uit. Op deze paspoorten staat het farmacogenetisch profiel. Het farmacogenetisch profiel geeft aan hoe bepaalde enzymen in het lichaam medicijnen opnemen en afbreken.

Bij een (zeer) snelle metabolisatie (omzetting in de stofwisseling) werkt het medicijn mogelijk niet of minder lang. In zo’n geval kan een hogere dosering nodig zijn of zelfs een ander medicijn. Bij een (extreem)trage omzetting in de stofwisseling zien we vaak veel en heftige bijwerkingen. Op de DNA-paspoorten staat per gen de activiteit van de stofwisseling (fenotype) aangegeven en op welke gen varianten is getest.

Als je een gevoelig systeem hebt en geen medicatie gebruikt, kan dit voor mij ook een goede indicatie zijn zodat ik weet welke supplementen ik kan inzetten en ook in de juiste dosering.

De uitslag van de test vertaal ik voor jou en kan je hier bestellen:
NIFGO DNA CYP-enzym paspoort

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl